Deschidem lanțul ”făuritorilor de frumos”! Hai și tu!

Zilele acestea  ”frumosul” trebuie căutat parcă cu insistență. De unde puteam să ne bucurăm de o liniște deja știută am ajuns să fim invadați cu informații noi care se schimbă de la o oră la alta și nu sunt deloc îmbucurătoare.

Programasem întâlniri pentru a face cunoscute proiectele pe care vrem să le începem. Voiam să facem o listă cu obiective, să dezbatem și să supunem la vot și brusc toate acestea au trebuit puse în așteptate. Tot și toate au trebuit regândite și amânate – nu știm încă până când. ☹

Prin intermediul Asociației ”Fereastră Spre Frumos”, ne-am propus, printre alte activități, să găsim ”frumosul” împreună și să-l scoatem în evidență, să-l facem cunoscut, să știe mai mulți, cât mai mulți, de frumosul din jurul nostru. Iar când spunem ”frumos” ne referim la oameni, activități, inițiative, gesturi. Despre ce ne-am propus noi cu Fereastra Spre Frumos am scris mai pe larg aici.

Contextul actual ne face să căutăm alte modalități de a face, găsi și arăta frumosul.

Și pentru că suntem o comunitate de oameni unde ne cunoaștem între noi, cei mai mulți dintre noi, putem foarte simplu să fim și foarte aproape unii de alții fără însă a ne apropia la mai puțin de 2 m de ceilalți.

De aceea, îți propunem un ghid al cumpărăturilor în această perioadă. ”Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona” este lansat de Cristian China-Birta de la Kooperativa 2.0 și propune următoarele:

  1. ”Evită transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpărăturile de la magazinul de pe lângă casă.
  2. Nu ieși în public decât dacă chiar trebuie!
  3. Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, până se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți;
  4. Când îți alegi produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin, pe care să nu uiți să le arunci la coș imediat ce termini treaba; așa te ferești de neplăceri și pe tine, și pe alții;
  5. Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozit și se aprovizionează întruna;
  6. Dacă poți, evită plata cu bani cash; cardul te expune mai puțin la viruși;
  7. Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun, câte cel puțin 20 de secunde.
  8. Curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor care ți se poate strecura printre taste și te lasă fără jucărie, ci cu un șervețel antibacterian.”

#AsteaAsaSeFac – nu te abate de la ele!

Și întrucât suntem parte dintr-o comunitate în care ne știm mulți dintre noi unii cu ceilalți adăugăm un al nouălea sfat, îndemn. Și nici acesta nu ne aparține întru-totul, dar nu am auzit ca în comunitatea noastră să se pună în aplicare:

9. Dacă stați în casă și aveți nevoie de ceva, scrieți-ne aici în comentarii sau trimiteți un mesaj pe paginile de Facebook Fereastră Spre Frumos sau Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi”. De asemenea, dacă știți pe cineva în nevoie, lăsați un semn, scrieți-ne!

Facem în așa fel încât să-i ajutăm pe toți cei aflați în nevoie!

Singura noastră rugăminte este ca fiecare să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să indice o nevoie reală și/sau o urgență! Tocmai pentru a putea găsi, delega, aloca resurse acolo unde este imperativ necesar!

Cu acestea fiind zise, așteptăm mesajele dumneavoastră! Deschidem lanțul ”făuritorilor de frumos”! Hai și tu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s